Per primera vegada vam juntar-nos en aquesta tríada super poderosa: Berta Ferrer Mayol, terapeuta sistèmica i psicocorporal Sistema Rio Abierto, Laura Chiwayan, Womb Yoga, Xamanisme i Respiració Ovàrica i jo mateixa per oferir un Retir per Dones: Habitant els nostres úters, enmig de la natura.

Aquí amb les nostres cares de felicitat per estar vivint el nostre somni del retir:

DSC03248

Van ser tres dies molt potents, on totes les dones reunides en cercle que ens vam trobar veníem des de l’entrega total i absoluta, des de l’instant 0.

Vam iniciar el retir amb tot un treball de demanar permís i guia a les terres que ens acollien, reconeixent-nos a cada una com a única i irrepetible i a l’hora com a integrants del cercle que acabàvem de crear.

20191004_182637

Seguíem amb una caminada pel bosc en silenci, invocant a Artemisa, retrobant-nos amb la medicina de la natura, amb el so del tambor legüero de la Laura enmig de la roureda que ens esperava a la tornada del passeig…

Tornant a la sala, comencem a invocar els balls, el moviment, les danses atrevides, sagrades, úniques, en cercle; movent totes les dones que ens habiten i totes les memòries uterals. De les que som i de les que no sabem que també som.

Vam seguir dissabte amb un treball potentíssim de ROAF – respiració ovàrica alquímia femenina- on respirar i expulsar totes les memòries guardades als ventres i úters, memòries sexuals, memòries de projectes caducats, d’antigues parelles sexuals, i de tots els registres que volguéssim fer fora, expulsar i desfer-nos-en, per després poder respirar aquell buit i prenyar-nos, deixar-nos embarassar de tota l’energia, projectes, de tot allò que volíem ara i aquí a la nostra vida; per a poder-ho manifestar en el quotidià.

IMG-20191007-WA0017

DSC03322

Per la tarda vam facilitar un espai de treball sistèmic amb totes les memòries uterines del llinatge matern, amb una constel.lació profunda de la relació amb la Mare, seguint el fil i les ensenyances llegades als Trainings de Ximena Noemí.

Per acabar el dia, vam tancar-lo amb un massatge reparadoIMG-20191007-WA0025r de nutrició, regal perfecte i final per tot el treballàs fet.

Diumenge va ser un dia de celebració, d’entrar al Temple, de reconèixer-nos, d’honorar-nos. De donar-nos un bon lloc.

Màgia, saviesa, connexió, puresa… Tot brollava sense guió escrit i tanmateix era preciós i perfecte.

Un matí sense espai i temps, de recordar tot el que som i del que hem vingut a manifestar a la terra!

DSC03172

DSC03435

Fotografia: Gina Pascual i Núria Ramos